Saturday, November 13, 2010

keserasian bersama...

salam semua....
disebabkan kesibukkan keje hakiki misz terlupa lak tentang blog nie...
maaf yer....
petang nie kita akan berbincang tentang keserasian bersama...
time couple or yang dah kawen takkan la korang tak cipta keserasian nie....
contoh nya macam if  yang laki suke tengok bola yang si pompuan pun cuba menyukai bola coz kalu bole tak nak buah ati nyer terasa....
kalu tak suka pun just menemaninya tengok bola or paling simple tolong buatkan air bagi yang berumahtangga...
betol kan...
kita cuba memahami apa kehendak pasangan kita....
selalunyer sebelom kawen kan...
ala...
couple couple nie...
time tue macam-macam kita akan buat...
macam cuba amik perhatian si dier....
si dier suke benda A kita pun cuba menyukai benda A....
betol kan....
tapi kenapa lepas kawen tetiba lak menyatakan "saya tek serasi dengan nyer"???
macam pelik kan....
time bercintan cintun dulu takkan la masih gi tak cipata keserasian tersebut....
kalu boleh time bercintan cintun nie la kita cipta keseraian tersebut bersama pasangan masing-masing...
sekiranya der yang kita yang suka mengenainya kita boleh memberitahu nya terlebih dahulu....
jadi aper pandangan korang???

p/s : petang-petang macam nie kalu menu minum petang ialah pisang guring dengan kopi o panas sedap...apatah gi menikmatinya bersama orang yang tersayang.... 

1 comment:

diana said...

buat masa sekarang akak dengan suami
masih lagi serasi..
insyaallah harap2 sampai mati la..
sebenarnye keserasian tu kita boleh pupuk..cuma bila dah lama kawen tu masing2 mengharapkan pasangan paham dia tapi dia taknak pun paham pasangan..tu yang susahnye..